Divorci, menors i règim de comunicacions

I si l’altre progenitor obstaculitza, no el règim de visites, sinó el de comunicacions (trucades, videotrucades, WhatsApps, etc.)?

Divorci, menors i règim de comunicacions

El Codi Civil estableix que l’autoritat judicial ha de determinar el temps, manera i lloc en què el progenitor que no té la custòdia dels fills menors d’edat pot exercir el dret a visitar-los, comunicar-se amb ells i estar en companyia d’ells.

D’aquí es dedueix, sense cap mena de dubte, que el dret a visitar els fills i estar en companyia d’ells és assimilable i equiparable al de comunicar-se amb ells, i, per tant, davant l’incompliment del règim es podria instar davant el jutjat que es procedeixi a executar la sentència que s’està incomplint.

La sanció per al progenitor que obstaculitza el règim de comunicacions és civil, des que el 2015 es van eliminar de l’ordre penal els judicis de faltes per incompliment del règim de visites. És cert que en aquests casos es podria arribar a parlar de la comissió d’un delicte de desobediència, però això requeriria més d’un procediment d’execució amb requeriments i advertències personals per part del jutjat al progenitor incomplidor.

Tornant a les sancions civils, la Llei d’enjudiciament civil recull la possibilitat d’imposar multes coercitives mensuals el temps que sigui necessari i, en cas d’incompliment reiterat podria fins i tot donar lloc a la modificació del règim de visites i inclús del de guarda i custòdia. No obstant això, arribat el cas, no es podria parlar d’una sanció, sinó d’una mesura a adoptar en benefici dels fills per a evitar que perdin el contacte amb un dels progenitors.

Si usted se encuentra en una situación similar a la descrita, nuestros profesionales pueden prestarle la oportuna asistencia legal para una solución ajustada a su interés y el de sus hijos

 

 

 



NEWSLETTERS